Tu vo' fa l'americano

Det var ju i Italien man skulle vara på 50-talet hör jag ju nu. Detta är orginalet, den andra covern kan slänga sig i väggen: http://www.youtube.com/watch?v=w76AAJjJvhw



Torsdagskorv



Steker falukorv till Malena Ernman... "inget konstigt alls"

Alpfasaden



Det skulle vara så skoj att få uppleva detta. Jag vill åka dit, vem vill åka med mig?

http://www.musikantenstadl.tv/

Men man måste ha en kärlek till tysk musik, typ folk/schlager/jodel-musik. Då skulle vi ha väldigt skoj på denna tillställning.

Grüss Gott!


Det var ju ett tag sen



Det är ganska många år sen nu så jag kände att det var dags att lägga upp en bild på mig själv. Tänk er 20 grader varmt, solsken och inte en droppe fuktighet i luften. Nybadad i saltvatten saltare än saltast stående typ 4 meter över havet bland antika ruiner mitt ute i ingenstans där gränserna är omstridda och vapnen tillåtna. Gissa platsen!

Shalom

jag har ju varit där...




På busstationen i Jerusalem smällde en bomb idag. Jag var ju där för bara några månader sen.
Men jag var också i London mellan bombningarna 2005 och på kings cross har jag varit massa gånger, jag har även gått på drottninggatan i Stockholm och stått på tågstationen i Bologna. Ja säkert en hel del andra ställen som bomber har smällt på. ändå fortsätter jag resa obehindrat men alltid lite försiktig. Ni vet det där med att se vilka som sitter på bussen och se så ingen väska ligger kvar... i Israel är man konstig om man inte gör så, här är man konstig om man gör så... vad är det rätta att göra?

första dagen

ja idag var första dagen på c-uppsatsen och fick samtidigt klart på att hemtentan gått bra. Det känns så otroligt skönt att jag fick godkänt idag när uppsatsen påbörjas. Suttit nu i flera timmar på bibblan och letat litteratur. Jag kanske är gammalmodig men det är mycket trevligt att leta för hand istället för via internet.

Dagen avslutas med firande, god mat i gott sällskap. Jag är glad!

Nu spelar NATO RISK, igen

Storbritannien: Flyttar stridsflygplan av typen Tornado och Typhoon. Erbjuder att skicka lufttankningsflyg och spaningsplan. Två brittiska fregatter finns i Medelhavet.

Frankrike: Har omkring 100 stridsflygplan, främst av typen Mirage 2000 och Rafale. Hangarfartyget ”Charles de Gaulle”.

USA: USA har stridsflygplan av typen F-15 och F-16 på Sicilien. Fem krigsfartyg finns i området.

Kanada: Sex stridsflygplan av typen CF-18 kommer att ansluta sig till krigsfartyg som befinner sig i regionen.

Italien: Har erbjudit sig att upplåta sju flygbaser. Öppna för att använda eget flygvapen och flotta.

Danmark: Sex F-16-plan och ett militärt transportplan skickade till Sicilien.

Norge: Sex plan av typen F-16 erbjuds.

Belgien: Har erbjudit sig att sätta in fyra F-16-plan och ett minröjningsfartyg.

Arabstaterna: Qatar ämnar delta i upprättandet av en flygförbudszon. Enligt en FNdiplomat kommer Förenade arabemiraten att delta.

Spanien: Kommer att låta Nato använda två militärbaser och flyg och fartyg.

Turkiet: Ska bidra till inrättandet av en flygförbudszon.


Nu är det krig igen... :(


Japan



Inget land har nog större beredskap än Japan, hörde på bbb.co.uk att folk i Tokyo fortfarande väntar på grönt ljus när dem ska korsa gatan och köar för att gå på bussen hem. verkar inte ha drabbats av panik och det är otroligt beundransvärt måste jag påstå.
Det kanske värsta är att det verkar ha blivit en brand vid ett kärnkraftverk, det känns jätteläskigt i ett så tätbefolkat land som Japan som dessutom redan strabbats av atombomber, ska dem nu behöva drabbas av detta?
Allt detta visar hur liten människan är mot naturens krafter.
Här läser jag:
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12307698

skatteverket

Skatteverket är ett skämt, det är bara att konstatera då handläggningstiden för ett enkelt intyg är 2-3 veckor. Ett intyg som borde ta 2 minuter att göra.
Varför känns det som om man inte får komma och tro att dem gör något enkelt och att man mest är till besvär när man vill ha något?
Nu är det såhär att skatteverket har monopol på sina tjänster, det är bara dem som kan skriva ut vissa intyg och då antar jag att dem resonerar att ingen medborgare ska få tro att det är enkelt att få något av dem... det enklaste man kan göra verkar vara att betala skatt, där vill dem inte komplicera till det...

Tyvärr genomsyrar detta hela myndighets-Sverige, det tar enorm tid att få till saker ibland. inget ska få vara lätt.


Hur Europa sitter samman historiskt

Hur sitter Skottland ihop med Rom eller England med Italien? 
Hur sitter Spanien ihop med Irland och hur sitter Frankrike ihop med Sverige?
Hur koppas Ryssland ihop med Alsace och hur sitter Provence ihop med Italien?
Varför finns det inga gamla kloster i England och varför är det lika dant i Sverige?
Hur sitter Österrike ihop med Frankrike och Turiket med Serbien?

Då jag fått reda på detta så vill jag ju bara veta mera, törstar efter kunskap. Följ med på en resa genom Europa tillsammans med mig så ska vi koppla samman allt detta och knyta ihop säcken, kanske skriva en bok? :)

bilderna får tala för sig själva











feberdrömmar

om jag ska dra något positivt av feber så är det drömmarna man har, dom är vildare, mer galna och mer skrämmande än vanligtvis.
Drömmen om lite berg, hav och en storstad i kombination, där någonstans vill jag bo. Där naturen är nära men ändå finnes storstadens puls, där människor är vänliga och respektfulla, där rättvisa existerar och solen skiner mellan sköna svalkande regnskurar.



men kan jag inte få hav så kan jag väl få berg och storstad? Ja det kan jag och jag vet att jag kan det inom en snar framtid

feberdrömmar

feber och hemtenta är ingen rolig kombination men jag är jättetacksam för de i min närhet som skjutsat mig till rätt ställen och som köpt matkasse till mig, tusen tack!