Cioccolato

cioccolato

Mitt favoritcafé i Bologna har 33 sorter av varm choklad, vintern är räddad!
De har också uppkoppling på caféet så det är enkelt att ta med sig sin dator och sitta och dricka varm choklad med chili, mandel, maräng, italian style, eller vanlig osv. 
Jag minns Kakao, caféet i Berlin som serverade choklad, det var ingenting mot utbudet här. Även om miljön på kakao var trevligare.
Vår lärare Francesca och vår lärare Francesco verkar bra, vi kommer bara att ha Francesca denna vecka men kanske vi får Francesco nästa vecka, Båda trevliga glada och energiska. Francesco är förmodligen bög. Som vanligt på de språkskolor jag går i verkar det finnas mer än 1 av 10 som är bi eller bög. Är språkskolorna extra HBT-vänliga eller vågar folk vara sig själva där...

Rimini

Rimini 5Rimini 3
Rimini 2Rimini 1
Rimini beach oktober 2006

För ett par dagar sedan tog vi tåget till Rimini, badade i det tomma havet. Den italienska semestern begränsar sig till några få sommarmånader och då är alla stränder fulla av galna italienare och italienskor. Men nu, en dag i oktober, då solen står högt och värmen upp luftentill svensk sommartempratur, då är det tomt.
Självklart passade jag på att ta en bad i det skummande havet.
Rimini 4

Igår var på på en bar/café. Rätt fint och inga lysrör i taket. Det serveras aperitivo, en slags buffé som alla får plocka av sålänge man köper något att dricka, trodde jag och Marlene. Men i slutändan så kostar kalaset 7€. Varför är det aldrig någon som berättar att de har helt annolunda system i Italien mot i övriga Europa?  Marlene som hade betalat sin dryck innan aperitivo börjat fick betala 7€ utan att få en dryck inkluderat, medan jag och Ross fick våra drycker inkluderade i aperitivopriset. Det var väl kulturkrock nr 2 härnere.Om man inte räknar med att vi betalar 4€ för en cola light på ett helt vanligt café med usel service ibland.
Idag var också första dagen i skolan, läxor sålart och vore det inte för Marlene så skulle jag nog inte bry mig så mycket om de där läxorna.
Ross är föresten en kille som bor i samma lägenhet som vi. Han är autraliensk/amerikan och tillhör den övre delen i samhället. Han är trevlig och vi har umgåtts en del med honom de senaste dagarna.

Första dagen. En ny blogg föds

Flowerboy i Berlin
Fotograf:
http://www.flickr.com/photos/egolego/

Min första kulturkrock i Italien mötte jag igår. Det var när vi skulle ut från klubben "Lobby" då jag insåg att jag skulle få betala 15€ bara för att ha gått in och tillbringat några trista minuter till Italienska discohits från 70 och 80-talet. Marlene fick betala 8€ för 3drinkar och inträde. Min första tanke var att det måste ha blivit fel i de klippkorten de använder när man "checkar ut" från klubben. Jag frågade hon som satt i entréen, varför jag fick betala mera, "you are a man, she is a woman" var svaret. Jag i min enfald trodde att detta var något som inte existerade. Blev arg, och gick därifrån med raska steg, hemåt med Ross och Marlene. Så länge man accepterar olika inträdespriser, olika priser hos frisörer, så kommer man också att få acceptera att kvinnor tjänar mindre och att de ska sköta alla hushållssysslor. Jag accepterar varken det ena eller andra, och blir lika arg varje gång jag möter något liknande. Jag är inte är vän av diskriminering.
Vad gäller musiksmaken så verkar det vara standard, de spelar mest 70 och 80-tals hits på de barer och klubbar vi besökt. "Best of Italo Disco vol 1-10" skivor körs kokheta i CD-spelarna här.