korp-ölen


Raven Ale från Orkney

den var god!!


Sista kvällen i Skottland, har varit på sjukhuset med en klient och nu snart dags att sova, är trött efter en härlig men lång dag. Imorgon sover vi i England.

Edinburgh på kvällen


Edinburgh Military Tattoo

Så fick jag äntligen sitta där och njuta av paraden och militärmusik med en fantastisk bakgrund, häftiga laser som lyser upp slottet i olika färger och flaggor efter var som utspelas.
Kom hem sent, runt kl. 01 på natten och alla var trötta med glada, och det är viktigast, nöjda och glada resenärer.
Idag blir det slott och sen whiskydestilleri... så till alla whiskyälskare ber jag er tänka på mig när jag står där i floderna av whisky som forsar omkring mig.. vart är ni då? jo kanske på era arbeten och jag är på mitt arbete... haha.

Edinburgh


caroline och Endre utanför Bobbys bar i Edinburgh


Då har jag varit i Edinburgh igen för 4e gången i år... börjar känna mig lite hemma i den staden. Igår var det först stadsrunda och sen gick jag och shoppade chokladtvål och en tavla att hänga i min brittiskt insprirade hall.
Åt med scando-Tom och hans chaufför så vi var ett gäng som satt nere på grassmarket före föreställningen. Alltid roligare ju fler man är..
Den där lilla hunden som står mellan Caroline och Endre har sin egen lilla historia, och disney har gjort en film om honom.

ölen som aldrig rann ur glaset



en öl på sned på en pub i skottland.... vi är framme. jag har jobbat från 0615 i morse till 2200 ikväll, behöver jag säga att jag är trött? Nu behöver jag en god natts sömn, imorgon ska vi till Edinburgh så då gäller det att jag är utvilad.
Håller på o somnar i pubens soffa.. dags att gå til rummet o sova.

Dinkelbrödet



Gjorde surdeg igår och idag blev det bröd. Små dinkelbullar kryddade med anis.
Denna gång jäste degen perfekt, har kommit på vad som passar, balans är väl det viktigaste, men kanske också det svåraste. Men denna gång blev dem sådär luftiga och med en lagom hård skorpa som jag vill ha dom. ´
De flesta kommer frysas in tills senare i höst då jag inte har bröd hemma, fast jag tror att jag i forttsättningen kommer baka eget bröd och sluta köpa, smakar ju så mycket bättre med egenbakat! Kravmärkta ingredientser behöver jag väl inte ens nämna att det var?

Denna vecka börjar med ett paket på posten



Vaknade sent efter att ha sett Batmanfilmen till mitt i natten, fikade med Anna på stan och pratade om livet, plugg osv. och sen tog jag mig till ICA och hämtade ett paket jag väntat på. Beställer mina dermalogicavaror från Jersey eftersom dom är snordyra att köpa i Sverige... räknar med att jag betalar mellan halva priset och två tredjedelar av priset genom att beställa från Jersey, dessutom fraktfritt.. inkluderat i priset som det bör vara.
Nu ska jag öpnna och se efter så att allt jag beställt finns med så kan jag leva ända till vintern på dessa produkter. Män,  testa deras rakserie... och allt annat dom har... men gå på ansiktsbehandling och få en facemapping först.
Bra produkter till helt ok priser och som resultat får man en underbar hy i ansiktet...
I eftermiddag blir det brödbakning igen.

Italien, när du får oväntat besök


Bolognas matgränder

Hur kul är det inte, sitter på facebook och så skriver en kompis från Bologna som jag just satt och tänkte på när det egentligen var han skulle komma till Sverige... han sitter i Stockholm och väntar på bättre tider och har just bestämt sig för att åka och hälsa på mig om jag har tid. Självklart har jag tid för honom, 2 år sedan vi sågs och satt och drack vin på en vinbar på en mörk gata i Bologna mitt i den fuktiga kalla norditalienska vintern.
Det är så kul med italienare, deras spontanitet och bestämdhet på samma gång.. hur många svenska känner ni som skulle sitta 4 timmar på tåg fram och tillbaka för att ta sig till Örebro för en fika och en eftermiddagspromenad? Detta hände även i april då två andra italienska kompisar var i Stockholm, dom kom för lite lunch och så åkte dom tillbaka igen.

Jag kan laga mat


Lördag kväll kl 19
Middagen är serverad, jag säger till min gäst att vänta medan jag tar ett kort på maten,  det måste dokumenteras.
Svamparna plockade i kilsbergen av mig och Ida tidigare under dagen.
Det blev rosmarinpotatis till köttet. Köttet stektes först i smör och olivolja, saltades och pepprades och när det var klart tog jag upp köttet och la in det i ugnen som var varm, sen hällde jag på vitt vin i stekpannan och lite buljong och så i med kantarellerna och lät detta koka upp tills såsen var reducerad... så i med köttet igen och låta såsen koka in i köttet. Klart att servera, passar utmärkt med rödvin från palazzo bandino, Toscana.

Jag vet vad jag vill


Badbild från Italien

Vad vill jag?
Jag trivs bra med mitt liv som singel men är öppen med att kunna träffa någon i min ålder eller lite äldre, på halvlång sikt vill jag ha ett fast och stabilt förhållande med någon inom en 10mils radie, men tills dess så njuter jag av livet och umgås med mina vänner, dock finns i min garderob en tom hylla som väntar på att fyllas med någon annans kläder.
I drömbilden finns för mig en man, hus, karriär, bilar, trädgård, och kanske barn.
Det är lite av vad jag vill med mitt liv på längre sikt. Vad vill du?

Hemma i Heimat

Är i Lindesberg, här hos min pappa sitter dom på stora bollar vid datorn... det är ju tur att jag inte ska sitta här hur länge som helst.
Vi ska snart ut och äta middag på restaurang hela familjen, med andra ord, styvsyskon och styvmamma och pappa. Sen imorgon drar den första iväg och så är det bara jag som håller mig hemma i länet.
Det är riktigt skönt väder  här i Lindesberg idag, varmare än Örebro och solen visar sig, hoppas vi sitter ute i kväll. Väntar mig lite god mat och kanske en öl eller två... sen kommer kvällen bli tråkig då alla går och lägger sig vid 22 och jag sitter vaken uppe till kl 01 och väntar på att bli trött.

Ge Mig Bär

Kom just hem och fick ett sådant sug på bär, främst hallon men även blåbär eller körsbär skulle kunna fungera, ge mig enn stor skål till frukost imorgon den som känner sig manad att göra det är välkommen, stor belöning utlovas.
Tänkte spela på LOTTO imorgon, det sägs ju vara rekordvinst i potten och någon gång måste jag pröva det.
Vinner jag full pott bjuder jag alla på kalas, tror det var 136milj, kronor, då har jag råd att bjuda på ett kalas för mina vänner och kompisar och familj.
Det kanske blir en bärtårta på kalaset??


Hela bärhistorien är väl en signal på att jag ska börja leva ett nytt liv, mera sport, mindre sprit, mera kärlek och mindre ensamma kvällar... om jag själv får bestämma. Det är ju roligare att mata någon annan med bär och själv bli matad än att stoppa dom själv i munnen.

Måndagskvällen gick i napolitanskt tecken



Tack för en trevlig kväll, men den där chockade minen kom bara fram när jag tog upp kameran och tog ett snabbt foto.
vi käkade italienskt och drack allt från belgisk öl, italienskt vin och franskt vin och som jag lovat Jonas i månader, single malt whisky, nu fick han äntligen det!

Idag har jag lämnat in min dator, den stationära, ätit lunch med Camilla, tack för trevligt sällskap, sen vidare på möte kl fem och ikväll till en hemlig vän på middag.

Helgen, lördag och söndag


Årets badbild 2009, Malin och Calle på stranden i Kilsbergen

Så här avslutades min helg, härligt.



Kvällen innan var det fest med nästan en bag-in-box rosévin och sallad till middag, lite brädspel och en god natts sömn.
Tackar Johanna och Malin för en trevlig kväll

Datorer

trött, nu är jag trött å mina två datorer, den stationära har lagt av och min laddare till den bärbara har lagt av vilket innebär att jag är utan dator tills imorgon då jag köpt en laddare, den stationära orkar jag inte fixa till men den bärbara kunde väl hålla sig i liv ett par år till... har sådan otur med dessa saker.
Imorgon tänkte jag laga något speciellt från italien, väntar besök igen. men i natt får jag sova ensam, måste kunna vara själv ibland också.

Skriver mera imorgon och lägger upp lite badbilder från dagens badande i kilsbergen.

Foten



Nä så farligt är det ju inte, den är bara lite öm och svulllen min högra fot. haltar fortfarande lite tyvärr.
Men om det fortsätter i samma läkningstakt som hittils så har jag inte ont nästa lördag :)
Fast sprickan skulle inte läka fören om 6 veckor.
Snart får jag besök, det blir glutenfritt i helgen, jag kommer dö av pastabrist...

en liten spricka inom mig


Min gryta som tar upp halva spisen

I morse när jag vaknade värkte det i foten mer än igår, ringde vårdcentralen och fick en akut läkartid bara någon timme senare, därifrån fick jag remiss till röntgen och där fick vi sitta, jag fick med mig ett otroligt stöd idag så tack Gustav, vi satt och väntade i 2 timmar på att få besked om att jag skulle gå vidare till akuten och där få möta en ortoped.. där fick vi igen sitta 2 timmar och vänta på att hon blev ledig. Så nu sitter jag här med ett bandage runt foten och med en liten spricka, jag kan belasta foten, så det blir bara lite ont ett par veckor och sen ska nog allt bli bra snart trodde den trevliga ortopeden. Skönt att det inte blev värre men badminton får nog väntar ett par veckor tyvärr.

Efteråt åkte vi hem till mig och åt ragún ni ser på bilden med pasta såklart, det blev en sen lunch kl. 16:30. Efter det åkte jag och mamma upp en snabbis till Linde för lite kokkaffe, samtal och  sen hemåt igen, tack för gott kokkaffe och en go pratstund.
Hann plocka lite lavendel som står i en vas bredvid sängen så i natt kommer jag nog sova gott.

Invalid


Fina vaxdockor på Mme Tussauds i London

Jag var ute igår, på fashion packs show igen, 3e gången jag ser den men det är allt till gayliv vi har i Örebro och det har varit trevligt varenda gång jag varit där.
Efter showen skulle jag springa och leta efter folk jag kände och då trampade jag snett i ett trappsteg ute i mörkret, räddade vinglaset och svor, var ju inte ens full då, kom hem med taxi, Caroline sov över på soffan, taxin tog en sväng förbi exet,  eftersom han var där men otroligt på snöret och sen när han försvann och inte svarade i telefonen så blev vi lite oroliga att något hade hänt eller att han ramlat i ån, men när vi kom dit så var han hemma, idag på jobbet bakis, haha rätt åt honom!
Det värsta är att igår kunde jag ju gå på foten men idag gör det förbannat ont, ska till doktorn nu kl 11 så får ett proffs kolla på foten, har något gått av eller är det bara så att det gör ont efter att ha handat med hela kroppen på foten och att det blir bättre snart? återkommer med doktorns ordination senare idag. Tills dess ÄR jag en invalid, känner mig lika sexig som han i rullstolen på bilden ovanför.

Johanna, Snakebite, Haggis och Hemlig gäst



Kvällen började med lite snakebite och spel med Johanna i mitt kök


Fortsatte sen med Haggis ( fårmage fylld med fårlungor, fårhjärta, fårlever och havregryn o kryddor)
till detta drack vi single malt och det vita är vanligt potatismos. Kvällens gäst hade aldrig provat detta men tyckte som jag om röran, bara man inte vet vad det är man äter, eller tänker på det när det stoppas i munnen. Ärligt talat kan folk stoppa äckligare saker i munnen än detta.

Ikväll blir det middag för ett födelsedagsbarn, sen dragshow, för mig är det 3e gången jag går, känner mig som en typisk örebrobög snart. So what blir kvällen uttryck eller varför inte hela veckans? Likgiltighet är det bästa mot stress.

Rose Rosse per te.... Italien i september=sant

http://www.youtube.com/watch?v=vh3CYudhS1c
Rose Rosse per te ho comprato stasera e tu  lo cuore sa cosa voglio da te....


http://www.youtube.com/watch?v=Z-Uk22EC7LY&feature=related
Nessuno ti giuro....


Jag ska till Alassio i september, Alassio är lite som Italien kanske var på 50 och 60-talet, underbart gemytligt och hemtrevligt... den där italienska rivieran är som mitt andra hem, medelhavet, gröna kullar och lugn atmosfär med god mat varje kväll.


En kirurg och en reseledare


Lauren och jag

Äntligen skickade hon bilden från vår middag i London, efter en flaska vin och en varsin supergod pizza och efter min ansiktsbehandling såg vi ut sähär. Rödmosig som vanligt med lite mer än vanligt efter behandlingen och rödvinet.
Lauren gillar att åka skidor och hon kommer nog hit i  vinter så ska vi dra upp till fjällen ett par dagar. Rödvinet lär flöda, kirurger och reseledare jobbar ungefär lika mycket och dricker nog lika mycket, men lönen är kanske inte lika tyvärr.

Ikväll ska jag bjuda en kompis på Haggis och specialdricka därtill men just nu gör jag köttfärssås eller snarare RAGÚ för att inte förväxla det med svensk köttfärssås, den ska stå i kylen och imorgon ska den kokas igen och sen är den redo att användas eller frysas ned för att bli snabbmat i höst. Kan även göra lasagne på den, tror Caroline ska få det imorgon på sin födelsedag, en äkta italiensk lasagne, lagad med förberedelse och kärlek.


ÖL - en historia


Från höger till vänster = gott
Tänk vad jag gillar Ale, ölen som inte alls är kall, inte har mycket till kolsyra och som pumpas upp från källaren. Starkare svagdricka med perfektion, i inget annat land är pubarna så genuina och serverar så god öl som i förenade kungariket britannien, inte skulle dom få för sig att späda ut ölen med vatten och sälja den för 24 kronor stor stark, 04liter som på frimis i vintras...
För det första borde vi ha ett system där en stor stark är en halv liter volym och inte utspädd med kranvatten för att kunna säljas billigare... liksom åldersdiskrimineringen då det yngre paret skulle gå in på Harrys i Örebro men nekades då det var 21 års gräns dom 20 år gamla, killen efter dom i kön tillhörde bögeliten och kom in trots att han var 20 år...
Sådant gör mig riktigt trött, låt alla vara välkomna, en pub där ölen smakar bra och alla är välkomna skulle jag vilja ha, och helst där ölen kostar 30-40 kronor per pint, och då är jävlar i mig inte en pint 0.4 liter inte utan en pint är en pint.

Fan va sugen jag blev på öl nu, får öppna mig en flaska belgiskt som jag fick på musselrestaurangen...

Cheviot Hills



Hejdå Skottland, vi ses om 3 veckor igen





Välkommen till England, glöm inte att köra till vänster, men det lustiga är att Skottland också har vänstertrafik men ändå sitter det en påminnelseskylt mitt på berget. Sen var det bara en timmes körning till god mat, rökt torsk med potatismos.

Musslorna live



Ja så såg dom ut och smakade gudomligt, tyvärr bara vatten till dom eftersom jag jobbade.