God natt




Imorgon lämnar jag in min hemtenta och B-uppsatsen påbörjas officiellt.

if you love me....


'If you love me you would do it' som den lille hunden längst ner sa till tanten i blått



Tonfisk

Jag känner för att reda ut tonfisk på burk. Det är skillnad på tonfisk på burk och tonfisk på burk.
Hemma i Sverige finns det mest tonfisk, fiskad på okänd plats och lagd på burk i Thailand, förmodligen under vidriga omständigheter för både arbetare och konserven.
I Italien finns den marginellt dyrare filén på glasburk och jag måste säga att den inte alls är särskilt dyr med tanke på att den smakar 100 gånger bättre än Abbas thailändska tonfisk. Detta är finkonserv till ett bra pris. Det är kaviarens ryska variant men inte alls för dyra pengar. Dock är det svårt att finna den här i Sverige. man måste bege sig till Italien med buss till Imperia och Olivoljemuseumet hos Frattelli Carli. För ett kilopris på 26 euro för tonfiskfilé i glasburk och 20 euro kilot för tonfisk på plåtburk så kommer man ändå billigt undan tycker jag.
Hur ska jag någonsin kunna köpa 'vanlig' tonfisk igen?


ibland längtar jag tillbaka

http://www.youtube.com/watch#!v=beCcT6K8C8w&feature=related

Tänk så mycket spännande jag fått lära mig hittils i livet


Dramatik

Det finns en dessert som heter Vesuvius och det låter roligare än vad det är god.



Tänk vilka energier som ryms med på dessa två bilder, solstorm som ger norrsken och jordens inre som spyr ut lava. Jag kan inte låta bli att tänka på den dåliga filmen "2012" när jag ser dessa bilder. Jorden överhettas och börjar typ koka p.g.a. kraftiga solstormar, sen möbleras kontinenterna om och man lyckas rädda några 100 000 människor, såklart överlever hjälten i sista minut och han lyckas även rädda några andra, såg den med en vän och vi tyckte båda filmen var skitdålig men ville ändå se klart den. Nåväl vi får väl hoppas att detta inte är början på slutet utan snarare början på något nytt.


helg

Helgen närmar sig med stora steg.
Om lusten infinner sig kanske jag kommer ut och dansar lite.
Trevlig helg

hemtenta

Åh dessa hemtentor, man har 7 dagar på sig att svara på 3 frågor som behöver vara ventenskapliga. Ekonomi handlar det om. Att få koncentration kombinerat med funktion med övriga livet är svårt när det gäller att sitta i hemmakontoret. Det är i dessa stunder jag önskar mig en 3, där det finns ett separat sovrum, ett vardagsrum och ett kontor! kök ska förstås vara stort. En vacker dag innan 30 års ålder ska jag bo i en trea eller fyra, det är min plan. Förhoppningsvis är jag klar med studierna om jag nu inte väljer att vilja doktorera...



Sinnesro - ja tack!

Face Massager

Face Massager - är mitt senaste inköp.
Otroligt skönt verktyg, sägs vara bra för ansiktsmuskulaturen men jag är inte säker.
Inköpsställe var Åhlens men den finns att beskåda på:
http://www.muji.eu/pages/online.asp?V=1&Sec=17&Sub=72&PID=3078


läkarutbildning

Örebro universitet har fått läkarutbildning och alla hurrar och är glada. Detta är enbart en fråga om prestige att ha en läkarutbildning i Örebro. Det handlar om att Örebro universitet vill bli  världsledande men vilket universitet vill inte bli det?
Tycker dom borde förbättra dom utbildningarna som redan existerar, så som ekonomiutbildningen som ärligt talat var sämre än jag någonsin varit med om vad gäller utbildningar.
Kulturgeografin är bättre, både som ämne och vad gäller pedagogik samt brinnande intresse av att dela med sig bland lärarna. Visst är studier på egen hand och man måste vilja lära sig men om det vore så enkelt att lära sig helt själv skulle väl alla läsa på distans, eller? man måste få ha någon att bolla med, seminarium att diskutera och få saker förklarat för sig. Skillnaden visar sig i betygen, U i företagsekonomi eller VG i politisk geografi, det handlar både om mina intressen men också om lärandesättet.
Vi i kulturgeografin har mindre föreläsningar om vi har en person med högre rang som föreläser. Professor innebär mindre tid medan doktorand innebär mera tid för oss. Beklagligt att pengarna inte räcker för lite mer tid, det känns som pengarna lagts på att få hit läkarutbildningen. Jag vill inte ens veta hur mycket pengar som satsas på detta, då skulle jag nog bara bli arg.

Sen har vi luncher på universitetet, varför är dom inte subventionerade så som i Italien där en lunch går på cirka 30 kr vid exempelvis Pisas universitet, på Örebro universitet får marknadskrafterna styra och 60 spänn för en lunch är inget konstigt alls. Vi studenter är ju kända för att ha god ekonomi, men det finns ingen som driver denna fråga, några har dock drivit en fråga om att få kaffet billigare. Just nu kostar en kopp kaffe 12 kronor och det är väl inte så farligt om man på stan för betala det dubbla men så smakar det därefter, blaskigt och smaklöst. enligt mig är det kaffet endast värt den halva summan.

Skål och glad påsk!