Non, je ne regrette rien

Paris solnedgång

Underbara dagar i Paris, sniglar, crepes, kaffe, rött vin, berg och dalbanor varvas med pepparstek och skratt.

butik

Hittade faktiskt en butik som säljer antika parfymflaskor, det kan bara vara i Paris sådant finns. Ägarinnan var dessutom väldigt trevligt trots att jag förklarade att jag inte riktigt hade råd att köpa en flaska för 300euro, men att jag gillade dom och att den dagen jag har råd återkommer jag.

Att jag dessutom träffat Christina av en slump och haft jättekul med hennes familj och att Bobby och jag hittade en tid då vi fick äta lunch tillsammans igen är underbart.

Bobby

Jag ångrar inte att jag åkte till Paris, även om jag ärligt talat inte såg fram emot det veckan innan.


Nu är återresan definitivt schemalagd

image139

Så då är rummet bokat, samma lägenhet som sist, men om det blir samma rum eller inte vet jag i nuläget inte och det spelar ingen roll, vore iofs kul att ha bott i det andra rummet för den kommande perioden. Sängen är hård, lägenheten är kall, men köket är stort, Marisa till höger på bilden är trevlig och glad, och lägenheten ligger mitt i stan, blir igen granne med matmarknaden, så nu kommer jag att laga ännu mera mat och bara njuta av att mitt skafferi ligger previd på gatan nedanför.

Det som är kvar hemma är att hitta en lägenhet i Örebro vilket verkar vara svårare än att hitta någonstans att bo i Bologna, varför ska Sverige vara så krångligt?

Matilda

image156
Fotograf. Niccoló

Hemma igen efter lite mera än 1 dygn i Stockholm. Började med att starta hemifrån tidigt, och sen möta upp Anna vid stationen, gå och kolla på glasögon till mig, det tar mig ungefär 2 år att hitta nya och jag spenderar enorm tid att hitta rätt som Anna fick uppleva, sen lunch på kulturhuset och så en liten tur, mycket minnen kommer upp och bara glada minnen av att umgås med Anna, på eftermiddagen tog jag mina väskor som jag snällt hade fått låta ligga hos Anna och gick de drygt 200metrarna hem till Matilda, två kompisar som bor så nära varandra är fantastiskt eftersom jag inte är i Stockholm så ofta och gärna vill träffa dom båda när jag väl är där.
Jag och Matilda började planera kvällen, middag skulle det bli, jag hade med mig pecorino di Pienza, 2flaskor chianti och lite aperol och mousserande vin att göra aperitivo Spritz på, underbar middag blev det och Matildas lägenhetskompis kom hem och fick smacka på vår utmärkta pasta carbonara, klart att kvällen skulle gå i italienskt tecken, vi skulle ju fira vår resa dit i november, efteråt hamnade vi på releaseparty av Miss Li's nya skiva och så fick vi hälsa på artisten, hon är lika trevlig som hon ser ut att vara.
Sen hamnade vi på Berlin och där var typ alla bögar utom Matilda.
Hem kom vi sent efter att jag lurat mig själv att äta en korv, typisk mat man känner för efter att ha druckit rätt bra.
Dagen efter gick vi mest och letade efter böcker som inte fanns i någon av de största bokhandlarna.

Hade en helt underbar minisemester i Stockholm, vill tillbaka!

Föresten så var Miss Li's nya skiva jättebra, fast det tyckte inte DN idag.

ja ja Ja. jippie!

image154

Tidigt imorgon bär det av mot Stockholm. Ska äta lunch och shoppa med Anna och sen så slutar Matilda skolan så ska jag träffa henne och vi tänkte ha en italiensk afton, med aperitivo, mat och vin, mycket direktimporterade saker från Italien kommer det bli, endast det bästa duger.

Sen på onsdagen kanske vi går på moderna om Matilda känner för det, hon har ju personalrabatt där så om vi går räknar jag med att få en liten visning.

Ska bli skönt att komma från Lindesbergsdimman ett tag.


Vad hände i helgen? Träffade Johanna av en slump ute på krogen och vi dansade med hennes trevliga kompisar, sen hamnade jag på efterfest, och trött blev man.

image155
En av kvällen nya partypolare och jag luktar på varandra, visst är det djuriskt?

Då var det snart dags igen

Flygbiljetten är bokad, den 11:e november åker jago och Matilda. Stannar minst 1 månad, kalla det övervintring, vissa skulle kalla det överleva.
Det är mitt 3:e år på rad jag flyttar utomlands, det är 4:e året totalt som jag flyttar utomlands.

Varför valde jag samma stad? Är jag tråkig som inte väljer en ny?
Jag har mitt kontaktnät därnere, har min lärare som jag gillar, har mina vänner som jag gillar, har atmosfären som jag gillar. Min vän Irene letar just nu efter ett rum som jag kan bo i. Ännu en fördel med att flytta till en stad där man redan känner folk.

För er som känner Bologna, vi ses på alto tasso och dricker rödvin direkt från cisternen...

Vilken sommar

129496-153
En samarbetspartner

Fantastikst vad sommaren gått snabbt. Helt plötsligt så är det  höst, och imorgon ska det snöa i mina trakter, redan kvävas av snön?!

Men vilken sommar, vad jag har fått sett saker, vad jag har fått arbeta och vad jag har pratat för mycket. Nästan så att jag tappade rösten i september, men då är det ju bara att prata lite mindre så återhämtar den sig. Vilket den gjorde så nu kan jag prata igen.


Paris in love

129496-152
Just nu Parisberoende

Har inte min nya telefon, är på lagning, har inte min knappt 1 år gamla dator, den är på lagning. Varför ska allt gå sönder och det tar 3 reparationer innnan man får en ny produkt. Måndagsexemplar borde inte finnas.
Det positiva är att butiken där jag köpte telefonen har varit tillmötesgående, medan siba där jag köpte datorn har fram tills idag inte alls varit tillmötesegående utan snarare avvisande, men han som tog hand om min reklamation idag var nog den första av alla försäljare som var trevlig och hjälpsam.

Egentligen borde man klara sig utan telefon och dator, men det gör man inte idag, det förväntas att man ska ha en mobil och det förväntas att man ska ha tillgång till internet.

Maten

image150
Terrine au foie gras


image151
Porchetta


Jag hävdar att generaliserat är italiensk mat och fransk mat välidigt olika. Det italienska köket, främst det toskanska är inriktat på som vi ser, helgrillat, som kallskänkan stolt visar upp dagens helstekta gris inne på en motsvarighet till coop forum i Pisa.
Det franska inriktar sig på förfinad smak, kanske inte alltid gott men det ska vara exklusivt, inga helstekta djur direkt, utan snarare tvångsmatad gås, främst dess lever gjord en terrine av som smakade "like heaven".

Nu tänker en del, usch, stackars gås eller vad äckligt att ha en gris uppställd mitt i affären.
Men vad ligger i dom svenska supermercatona då? Jo där ligger i augusti årets skörd av kräftor, ibland matade med kohuvuden eftersom då försvinner bondens kohuvud och kräftorna mumsar på, finns det inget annat äter dom varandra. Svensk gourmet-mat i äkta form. Gärna för 300-400kr kilot.