Maten

image150
Terrine au foie gras


image151
Porchetta


Jag hävdar att generaliserat är italiensk mat och fransk mat välidigt olika. Det italienska köket, främst det toskanska är inriktat på som vi ser, helgrillat, som kallskänkan stolt visar upp dagens helstekta gris inne på en motsvarighet till coop forum i Pisa.
Det franska inriktar sig på förfinad smak, kanske inte alltid gott men det ska vara exklusivt, inga helstekta djur direkt, utan snarare tvångsmatad gås, främst dess lever gjord en terrine av som smakade "like heaven".

Nu tänker en del, usch, stackars gås eller vad äckligt att ha en gris uppställd mitt i affären.
Men vad ligger i dom svenska supermercatona då? Jo där ligger i augusti årets skörd av kräftor, ibland matade med kohuvuden eftersom då försvinner bondens kohuvud och kräftorna mumsar på, finns det inget annat äter dom varandra. Svensk gourmet-mat i äkta form. Gärna för 300-400kr kilot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback