Venezia

VenedigVenedig

Inget aqua alta.

Informazione

info


Denna lilla dam gòr entré nàstan varje dag i vàratklassrum, ropar upp dagens "informazione" och allt kànns vàldigt gammaldags.
Hon gestikulerar med munnen extremt mycket sà vi verkligen ska fòrstà vad hon vill sàga, eller sà àr det bara sà hon pratar till vardags.

osten

osten
Det luktade ost pà bussen imorse, och man vet inte ens om det kommer fràn att nàgon bàr runt en bit gorgonzola i  sin vàska fòr att smaska i sig till 10-kaffet, eller om det nàgon som har fotsvett eller liknande kroppsliga "dofter".


Ett hak, men inte ett kap direkt

99

Ovanför. En kväll på min favoritbar, men jag har även hittat min favoritvinbar, det är skillnad på bar och bar härnere, Men ett hederligt café tyckes ej finnas. Där man kan sitta i timmar och bara mysa och prata.
Eftersom det är något jag gillar, så är och kommer det alltid vara något jag saknar härnere.
Nej utelivet är inte det bästa, men det börjar duga.

Var på gay "discoteca" själv i lördags, men konversationer slutar och börjar alltid med "jag är svensk, förstår inte så mycket italienska" där tar det slut, än så länge... Lär mig mera varje dag.
Vår nya idé, som jag och la oca (Marlenes nya smeknamn) är att prata italienska med varandra, när vi lagar mat eller så kanske 30min om dagen. Lite mera varje dag, ingen stress. Nu pranzo.

Sandra

129496-36
Möllan i september

Sandra! Kom och hälsa på mig snart.

"Jag gör bara mitt jobb"

poliserpolis med bil
Polisen har fullt upp om dagarna


Ett par dagar sen satt jag och en kompis från skolan på ett café som har gratis uppkoppling mot att man köper något att förtära. Vilket vi gjorde, jag brukar eller snarare brukade gå dit eftersom då kunde jag sitta med internet och göra allt det man kan göra där samtidigt som jag kunde få mig en kopp caffè eller ett glas vin.
Fast sist jag var där beställde jag 1 caffè för 2.5€, innan jag beställde bad jag baristan att skriva ut ett internetkvitto med password och användarnamn, bad om en timme, men fick 30min. När tiden som jag trodde var en timme gick ut efter 30min bad jag honom skriva ut 30min till eftersom jag hade bett om det. Servitören kommer tillbaka snabbt och säger att baristan säger att man måste beställa något mera för en caffè räcker bara till 30min.
Gick till baristan och berättade att jag fick min tidlapp INNAN jag beställde vad jag ville ha, så hur kunde han veta att jag bara skulle ha en caffè.

Det hela slutade med att jag betalade en överdyr caffè, som annars kostar ca 1.2€ på övriga ställen, och gick därifrån med väl visande attityd om att jag aldrig kommer att återkomma dit igen.
Han gjorde bara sitt jobb, men dagen innan gick det bra att sitta 1timme för 1kopp choklad.
Jag trodde det var viktigt att behålla stamgäster, även i Italien.

Med kommentaren "jag gör bara mitt jobb" kan man komma långt. Titta på poliserna som står och "jobbar" på bilderna ovan, det är inget jag sprungit och letat efter, så ser det för det mesta ut här.

I helgen gick jag förbi minst 45carabinieris (en slags polis) som hade samlats i mindre klungor och samtalade, synd att jag inte hade kameran med mig då.

Bli slagen med verb

Kaos

Jag haller for oronen som han pa bilden.
Varfor ska dom sammanfora oss med en grupp som ar mycket battre an varan. Det blir kaos, verb snabbgenomgas och allt kanns helt forvirrat och jobbigt.
Skolan vill spara pengar, MEN, vi har ju betalat for en bra skola, da vill jag inte bli ett nedskarningsproject. Cut a hole in my heart sweetie, bomba min hjarna med verb, dunka in dom bara, sla mycket och hart sa kanske de fastnar.

Lauren

lauren

Där står hon utanför guccibutiken, vi bländas av skyltningens guldsken.
Hon är så naturligt vacker, hennes jobb är att skapa nya människor, plastikkirurg.
Hon kom och dansade med mig och hon stack hem till London igen.
Redan saknad här i Bologna.


+393491453164

My italian number.


för övrigt är bildfunktionen nere på blogg.se verkar det som för tillfället.

Oh that sweet boy standing in the corner with a gin&tonic

självporträtt©


Oh pretty boy, are you gay? Not together with that sweet woman?

Yes



Bella figura

30 okt Bologna man
Okänd man

Den första jag sett som bär Vans här i Italien. Snyggt.

Det har börjat en plastikkirurg i min klass. Hon är elegant, gillar hennes stil.


Igår gick jag förbi Giorgio Armani butiken, elegant, enkelt och snyggt.

http://www.giorgioarmani.com



Garda

Garda 5Garda 4Garda 3Garda 2Garda 1


Lago di Garda. I compare it to a norwegian fjord. With the mountains surrounding it.
We had such a nice weekend there.

Kiwi

Kiwi harvest

Vi har fått en låda kiwi!!! Vad kan man göra med ungefär 10kilo kiwi?
Kiwisylt, kiwisås, kiwilikör, kiwisoppa, kiwiragu, kiwirisotto, kiwisallad, här kommer det att ätas kiwi tills risken för att få vitamin C förgiftning blir för stor.

Vattenköpet

1 nov Bologna 51 nov Bologna 41 nov Bologna 31 nov Bologna 21 Nov Bologna 1

För ett par dagar sedan tog vi en promenad upp på berget. Jag och mina flatmates. Först åkte vi bil, sen gick vi upp, genom 660 arkader och minst ett par hundra meter i fallhöjd. Efteråt kändes det som om vi hade bestigit ett Eifeltorn, Marlene visste det speciellt eftersom hon hade gått upp för det i högklackat. Denna gång var hon förståndig att ta på sig sneakers.
Ross, vår australiensare som en gång i tiden var bland de top 60 i världen på någon form av simning, och självklart har bättre kondition än någon annan jag någonsin mött tog vandring upp som vilken träning som helst.
Jag kommer nog aldrig mera gå upp för det där berget igen, har gjort det en gång och det räcker, så kul var det inte.

Igår var vi och storhandlade till hushållet. Ross kom ut med två kassar, jag och Marlene kom ut med 7kassar mat, och 54 liter vatten. Det kommer nog att räcka ett tag.

Vi lagar mycket mat hemma, men igår hittade vi La cantina, universitetsmatsalen, med mat som kostar 1/3 av priset på andra billiga restauranger och som smakar riktigt bra, dessutom får man mixa hur man vill, primi piatti, secondi piatti dolce osv.

Milano

Milano 4Milano 3Milano 2Milano 1Italien har ett slags kvittosystem. När du köper något i en bar, på ett café så får du ett kvitto, antingen betalar du när du beställer det vid en bar direkt, eller om du sitter ner tar du kvittot med dig till kassan. På pubar och klubbar verkar systemet vara att du får ett stämpelkort som de antingen gör hål i eller stämplar med bläck efter hur mycket du dricker.
Jag frågar mig själv, varför krånglar dom till det? Det är klart att folk som inte har koll kanske dricker mera eftersom de inte vet hur mycket de far betala, eller är det av en slags tratition av att använda lappar och kvitton i detta land? Sen tidigare visste jag att man måste behålla kvitton minst 300meter fran affären, annars kan man bli gripen av polisen for att inte ha behållit kvittot, har även hört att som man utländsk måste behålla kvittona tills man åker ut ur landet. Jag säger bara  2 saker. Omodernt värre och varför?


För ett par dagar sen var vi i Milano, turistade rätt mycket. Men kanske mest imponerad var jag över Armanis shoppingcenter, en gigantisk flaggskeppsbutik med ALLT i armanistyle.