livet går vidare



När jag var i England på camphill pratade vi om att livet går på i 7 års cirklar, mer eller mindre, vilket menar att det händer stora omvävlande saker i ens liv med genomsnitt 7 års marginaler. Laddar batterierna idag och imorgon. på söndag börjar en ny dag... man kan säga att cirkeln gått ett varv. Men att denna bana ligger ett steg högre. Vill inte påstå att jag är tillbaka där allt började men ändå är jag det. Vart är jag på väg?


cavolo nero blir ribollita


cavolo nero

Under tiden jag var bortrest så har mina cavolo nero-plantor växt ordentligt men det kommer nog ta några månader till innan dom blir så praktfulla och redo att skördas så som på bilden ovanför.

Av cavolo nero gör man ribollita, en slags soppa/gryta från Toscana. Helt otroliga smaker på den soppan. Den är väl värd att tillreda och den passar att ha i kylen ett par dagar eftersom den är lätt att värma upp om man som jag inte äger en mikrovågsugn.


Ribollita

oj



Oj vad det händer mycket här hemma medan jag är borta

Till Toscana



Väskan är packad, pass och pengar samt kläder är med. Nu väntar jag bara på taxin som ska hämta upp mig.
Toscana har sådan vacker natur att det inte går att ogilla den. Plugget kommer lida av att jag är bortrest men enligt läraren ligger vi bra till. Det kändes så positivt när hon log och sa att vår litteraturlista verkar vara bra samt att vi redan kommit långt. Det finns ett flow som det gäller att följa med i.

Fikapaus

Vilken av partiledarna skulle du helst bjuda hem på fika?

Fredrik Reinfeldt 30% (668)
Maud Olofsson 5% (110)
Jan Björklund 3% (59)
Göran Hägglund 7% (149)
I så fall fikar jag hellre ensam 56% (1238)

Är det någon som anar vilket alternativ jag röstade på?

Att passera Alperna

Börjar närma mig avresan.
Passerar dessa underbara Alper på vägen ner och hem. Alperna är bland det vackraste som finns, speciellt de Schweiziska Alperna.

Länge var det ett rent äventyr att passera Alperna. Nästan alla pass ligger på minst 1000 m.ö.h. och där det inte finns tunnlar slingrar sig de flesta vägarna sig längs med klipporna. Ibland har vi valt att åka över pass istället för tunnlar och ändå bara gjort av med 20 minuter mer. Det känns värt ganska mycket mer att ta dessa 20 minuter för att få åka över bergen istället för igenom dem. Vem följer med till Alperna någon dag?




Valborg



Det blev ingen dans igår heller.