Like twins?

Katten och jag
Jag och katten funderar över nyårsfirande

Idag är det festernas dag. Varför egentligen? De som bor i lägenheter kan ha fest utan att säga till grannarna. Jag tror bara det är på nyår och midsommarafton som höga ljud tillåts, eller ingen bryr sig om det. Då gäller det ju att festa loss ordentligt. Men orken finns inte riktigt där för mig, jag önskar bara vara hemma och vila, som alla andra dagar. Men då skulle jag nog känna mig rätt eländig. Så jag ska ut på fest i alla fall, och jag tror det kommer bli riktigt trevligt. Det är ju trevliga människor där och så kommer jag, kan det bli annat än trevligt då!?

Gott Nytt År!!

Sex in midwinter

mitt i stanStan

How can people have sex in the midwinter? look at the sun, it never rises more than this at the moment.
But it gives then alot of time in the darkness with tealights, well it can be cosy.
Can the sun be replaced by tealights?

I wait for the spring to arrive. Please bring it to me or bring me to the spring!

Picture of hot blondie

blondie
Flowerboy goes blonde

Am I to blonde, even for the people from my own country?
For example, this other day... oh well. I don't really know now.
All I know that I did treat a person really bad, and you know who you are if you still read my blog. For that I feel really bad.
And I can't really be happy to be at home, know not why.
Maybe cus the snow never landed here, its the warmest winter since the world war and the sun never meets the sky as in Italy.
I wanna, now now now. Get my own little place and be by myself, all days long. Get a dog and walk my dog in a nice garden.

Tonight I am just drunk. Alone in my depressing hometown.

Saknadens kluvenhet

Jag har saknat en riktigt god latte på Bara Vara i Örebro, det måste vara ett av de bästa kaféerna i landet. Saknat billig och bra sushi från eastwest sushi. Har bara hittat ett bra sushistället i Bologna, costa tropo tyvärr.

Saknat min familj, och mina vänner har jag inte ens hunnit träffat eftersom jag kom kvällen till den 24december.

Nu ska jag på lunch, självklart är jag försenad, 9veckor i Italien gjorde sitt, tiden är inte lika exakt längre, måste kanske lära mig att anpassa mig mellan dessa två länder. Jag kommer hur som helt att komma försent till lunchen idag, får öva på den en annan dag.

Vad saknar jag i Bologna då??? Det blir såklart böggänget, Marlene, alla människor som går långsamt på gatorna och som jag blir så sur på, discofjollorna, sicilianare som pratar om hur bra Palermo är, egentligen. Utflykterna på helgerna med snyggingen och de som jobbar i supermercaton som känner igen mig när jag köper fisk och frågar om jag ska ha lax igen. Blir man någonsin stammis på sin lokala ica??? tror inte det.
Saknar också bögen och hans kollegor som jobbar på min stammisbar, där jag dricker ett par kaffe i veckan.
Mina saknadskänslor är klyvna.

Så är det att resa och bo på andra länder, det som blivit rutin bryts så lätt mot det som tidigare varit vardag. twin towers

Jag tror inte vet

Julklapp


Ovan: Present Till mig själv!

Okay, jag har köpt två julklappar, en till mig själv och en herrn nere i Italien.
Men nu får det lov att räcka!

I eftermiddag mat med familjen, jag tror ingen vet att jag ska komma dit.

Inte fira jul!

Jag är hemma nu

hemma

Efter en kort sömn och en lång flygresa med nästan 7timmars vätetid i München är jag nu hemma, ska vila, sova halva morgondagen.
Skönt att inte fira jul.

Allt ska hinnas med!

129496-46

Vilken orkan igàr! Jag har nu àntligen hittat ett rum att hyra nàr jag kommer tillbaka i januari.
Det ligger verkligen mitt i stan, mycket bàttre làge àn dàr jag bor just nu.

Veckan bestod av att leta bostad, tràffa alla innan jag àker hem pà jullov. Hinna kòpa en present, jag har bara kòpt en present i àr, brukar inte kòpa sà mycket, men det àr redan kòpt och inslaget i morse.

Stàmmningen hemma àr ledsam, Marlene och jag àr inte sà "felice". Igàr drànkte jag mina ledsamma tankar i fine wine och medan Marlene pratade sà somnade jag. Jag tror inte hon heller vill hem. Vi har det ràtt bra hàrnere.

I tisdags var det bògfest, fòrsta leken var att alla skulle ha ett nummer pà sig, sen skulle man fòra samman tvà personers nummer  som en utlottning och sà fick de tvà nummrena kyssas,"Nummero 32 e 33" skrek Alberto ut,  som tur var sà var det mitt och Duccios nummer sà vi hànglade mitt i bland 30 andra bògar.


Hett!

kallt

Det àr inte hett i Italien pà vintern, de verkar leva pà sommrarnas vàrme ànda fram tills sommaren dàrpà.
I skolan har det varit dubbeltròja och dubbla strumpor pà ett tag, tills jag hittade termostaten!
Skruvade lite, eftersom den var instàlld pà 18.5grader skruvade jag upp den till 22.5.

I morse sa làraren àt oss att vi inte fàr skruva upp termostaten eftersom det àr fòrbjudet att ha mera àn 21grader i allmàna lokaler i Italien!!!

Jag trodde jag hade genomgàtt alla kulturkrockar, men tydligen finns det en del kvar att finna.
Jag tycker det suger ordentligen att sàdana knasiga regler.

Hett àr det pà klubbarna och med min nya italienska bòggemenskap "you look like the prince of England. molto carino" Fick jag hàra fòr ett par dagar sen.

Ryktet om att de andvànder flòrtiga kommentarer àr sant!
Det sàgs att tyskar har svàrt att anpassa sig till Italien, och det kan jag verkligen fòrstà. De anvànder inte alls sàna kommentarer nàr de pratar med person och vill fà lite respekt.





drag

drag

. Celin Dior, Germana osv. Om jag hade forstatt allt hade det nog varit annu roligare, men det var iaf kul att ga pa dragshow i Italien. italiensk opera eller  italiensk dragshow... vilket ar roligast...

Gaynyheterna, citerat fran www.qx.se

polizia


ROM Italiensk polis ingrep när Elisabeth Ohlson-Wallin i helgen tog en bild till sin nya utställning ?n Hate We Trust? Kardinaler med stånd blev för mycket. I januari visas bilden på utställningen "In Hate We Trust".

I slutet av januari har fotografen Elisabeth Ohlson-Wallin vernissage på Norrköpings museum för sin fotoutställning In Hate We Trust.
- Startskottet för utställningen kom i samband med bilden jag tog i en kyrka som kommentar till Åke Green, berättar Elisabeth-Ohlson Wallin.
Bilden på en svensk avskalad kyrka med församlingssalen uppdelad i en del till vänster där hbt-personer sitter och en till höger där homohatarna sitter och längst fram en Gren-liknande pastor som sträcker upp händerna väckte stor debatt.
Nu fortsätter Ohlson-Wallin kommentera hatet mot homosexuella i samhället.
- Bilderna kommenterar hatbrott som hänt under året som gått, berättar hon. Hatbrotten har på senare tid ökat i såväl Sverige som runt om i Europa.
I Italien har man under sommaren upplevt en ökning av brottsvågen mot homosexuella, berättar Elisabeth Ohlson-.Wallin. Det är ett av de mer uppmärksammade hon ville beskriva i den bild som italiensk polis kom för att avbryta fotograferingen.
- I somras våldtogs en lesbisk kvinna utanför ett gaydiskotek, berättar hon. "Nu är det din tur, jävla flata" sa fascisterna som våldtog henne.
Ohlson-Wallin berättar att i den efterföljande debatten uttalade sig en kardinal och sa att man får räkna med detta om man är öppen som homosexuell.
- Det känns som en triumf att komma hem med den här bilden, säger Ohlson-Wallin. Det var på håret att jag undvek att bli arresterad.
Under fotograferingen uppmärksammade en dam att man tog bilder där de avbildade kardinalerna hade stånd. Med blåljus anlände polisen och gick igenom Elisabeth Ohlson-Wallins dator och alla hennes bilder.
- De var vansinniga och mycket otäcka, poliserna i Italien är inte att leka med, berättar hon. Det som räddade mig var att jag är svenska.
Lyckligtvis var fotograferingen klar och de italienska modellerna fick ta emot en massa ovett. De fick lyfta sina inhyrda kardinalskåpor för att visa att de inte hade stånd under. När polisen anlände hade de gjort sig av med de träatrapper som använts för att likna stånd.
- I en timme diskuterade vi och bråkade och till slut sa de att jag var i fel land och fotograferade.



Cassero

Cassero

Den lokala gayklubben, egentligen den enda som finns. House pà lòrdagar, pop pà onsdagar. Knarket flòdar, hetro som homo flockas fòr att lòsa medlemskap pà kvàllarna, vi som redan har det gàr i VIP-kòn.
Fòdd fri, men jag tycker de gòr sig ofria med allt knark de tar, de blir nog lite beroende fòrr eller senare. Det knarkas vàldigt mycket i Italien, det àr nàstan socialt accepterat, liksom kònsdiskriminering àr accepterat.
Pà med den rosa peruken, ta lite kokain, dansa hela natten ut och kom till skolan pàverkad och kalla làraren fòr bitch och sàg vaffancoulo till henne. Sà gjorde en klasskompis till mig hàromdagen.

Jag hàller mig till averna (en amaro, slags sprit)