Cash is King

Nu har det börjats med kontantfritt på buss, inte bara i stadstrafiken utan även i länstrafiken. Det sätter helt klart stopp för att spontanåka buss... nu måste du ha pengar på rabattkortet och resan kostar 15 kr istället för 10 kr med rabattkort som förr..
man kan betala med kort på bussen men då kostar det 30 kr istället för tidigare 20 kr som förr.
Detta är inte ens en smyghöjning, det är en chockhöjning av priserna... nu blir det nästan billigare att ta bilen istället.
SJ har börjat med personliga biljetter, alla biljetter är skrivna i resenärens namn...skulle man få förhinder och inte kunna åka sin tågresa (som för övrigt måste bokas månader i förväg för att inte blir snordyr!!) så kan man inte längre sälja den till någon annan, såvida den inte heter precis som du.

Vilka urdumma förändringar, jag kan med andra ord inte åka tåg anonymt längre... någon sitter och registrerar att jag åker till Stockholm eller Malmö. När måste vi börja boka vår resa på stadsbussarna?
När måste jag meddela att jag ska till affären och handla mjölk?
Varför är det ingen som protesterar mot SJ:s Big Brother mentalitet... jag finner idén med personliga biljetter totalt idiotisk. Det är ju inte som att flyga på utlandsresa när man bokar tågbiljett... det är inte riktigt samma planering bakom en Stockholmsresa som en Thailandsresa.
Jag blir bara sur och arg när jag uppdaterar mig på vad som händer i Sverige... dags att skaffa bil, kanske den enda friheten vi har kvar att kunna åka bil utan att behöva registrera oss när vi åker in i en stad. Fast i Stockholm är ju biltullarna iofs en del i detta... tänk om det kommer i fel händer... att någon kan sitta och se hur du tar dig från punkt A till punkt B och veta precis vad du gjort under resans gång!
Cash is KING, jag fortsätter betala kontant i möjligaste mån... i exempelvis Tyskland är kortbetalningar inte alls lika accepterat som här hemma... en kopp kaffe köps inte med kort där, men det gör vi gärna här hemma.

Jaja, nu ska jag göra lite rödkol, på tyskt vis såklart


Sista dagen i Italien

Sista dagen i Italien,  en fin fòrmiddag som spenderades pà en romersk vàg mellan Alassio och Albenga, bilder kommer senare.
Eftermiddagen kom med regn men en god pizza och buss tillbaka till Alassio.
Imorgon àker vi mot Tyskland, dàr en natt och sòndag kvàll kommer vi till Sverige, Malmò. Kommer vara tròtt och vilja sova ett par dagar nàr jag àr hemma igen.
Just nu kànner det som mànga av mina vànner àr sà làngt bort men det àr nog jag som àr làngt bort from dem, blir ju ofta pà detta vis nàr jag jobbar borta under làngre perioder.
Tyvàrr blir det lite ensamt vissa stunder och dà blir jag ledsen ibland.

Milano baby



Nu har jag handlar dryckesglas, parfym till en kollega, lyxkryddor och italienska underklàder I Milano. Direkt efter sista affàren var jag tvungen att bege mig bort fràn butikerna, min plànbok màste vila lite.
Italienska underklàder àr sà skòna att ha pà sig sà ni skulle bara veta, dà skulle ni ocksà kòpa dem!
àr i italien nàsta vecka ocksà... stackare mig.