Parma

Parma kultur och historia
Dopkapellet, marmorskyskrapa?

Parma folket 2
Slottsparken, det är inte snö utan marmorkross på marken

Parma folket
Resesällskapet Holland, Svergie, Stockholm

Parma, klingar det parmesanost och skinka i dina öron? Det är så mycket mera än så!! Förutom att vara en av de med betydande kulinariska städerna i Italien är det också en av de  rikaste, lugnaste och prydligaste. Staden är ren, trafiken är lugn, folket är vackra och eleganta, husen är välputsade, de har parker mitt i staden och den största, parco ducale är en vacker slottpark.

Varför har jag inte varit i Parma förut? Denna oas i allt Italiens kaos.

Cassero

Anna och Romina
En vanlig kväll på Cassero

Näst sista kvällen på Cassero är ikväll, där händer det grejer, alltid något nytt eller någon ny som hittar på något.
Här ovanför har vi två tjejkompisar som undrade varför ingen kille stöter på dom, och jag tycker det är självklart att ingen vågar komma fram till dem när de står och pussas sådär sött. Då får man inga karlar efter sig, ma måste spela lite ensam och övergiven härnere. Då kommer dom fram och vill "hjälpa".

Monterosso

Monterosso 3


Monterosso 4



Monterosso 2


monterosso 5


monterosso 1

I helgen var jag och besökte min vän i Monterosso al Mare. Fantastisk helg med citronspritstillverkning, vinprovning av bl.a vin gjort på vermentino nero, god mat, nya recept och en enorm gästvänlighet!
Väder och vind var helt otroligt, även den stormiga dagen var vacker och harmonisk.
Längtar redan tillbaka till kusten.

Mitt namn

Vapen


Jag tror nog att Italien àr det enda landet dàr de kan stava mitt namn korrekt, utan att jag behòver sàga hur det stavas eller utan att de behòver fràga hur jag stavar det. Befriande.

Vapnet pà bilden òvanfòr har samma namn som jag.

Harmoni

Skogen

Det finns skog och harmoni även i Italien.
Berg dimma och sol, allt på samma gång, med fågelkvitter i bakgrunden och en berusning av våren som är vädligt nära.

En natt i Nice och så tillbaka

Alassio

Första stoppet blev för lunch i Alassio, ett stället som jag har varit på några gånger tidigare.


Dolceacqua

Nästa stoppe blev den lilla byn Dolceacqua uppe i de liguriska bergen, så intakt och ändå inte så känd.


Nice 2

Sen äntligen framme i Nice, en stad som verkligen är speciell, blandningen av italienskt och franskt och provencalskt ger den en liten udda karaktär.


Nice

Långt borta på stranden ses man hotel Negresco, mycket udda byggd lobby, 5* och väldigt utmärkande.


Skillnaden mellan Po-dalen och den liguriska kusten var sådan att när bergen hade korsats och vi kommit fram till kusten så blev det sol och 15grader varmt, på andra sidan bergen, där låg dimman, nu bakom oss, dimman som håller oss fångade i 3+grader nästan hela dagarna. Skönt att få komma till sol och värme, även om bara för 2 dagar och 1 natt.

Ja vi elsker dette landet

Norge

Onsdag àr  casserokvàll, homogayklubb.
Kvàllen bòrjade med att min amerikanska hemmafru Paula och jag àt sushi pà stans bàsta japanska restaurang. Sen skulle hon hem och làgga sig och jag gick pà vidare àventyr till ovan nàmna klubb tillsammans med en norsk fràn skolan. Han skulle med pà Cassero och dàr skulle vi mòta upp den svenska invasionen (smeknamn fòr oss svenskar pà skolan).

Vi var lite tidiga, han skulle lòsa medlemskap, men tjejerna kom sent.
Jag och norsken satt och vàntade i en soffa, dà det dyker upp den stòrska damen jag sett pà lànge, norsken sa "oh vilken vacker tjej". "Nà du, det dàr àr dà ingen tjej, det àr en karl" svarade jag. "Jassà ja" svarade han.

Sen ringer tjejerna, de àr utanfòr, " Calle kom och hàmta oss" ut springer jag och kramar om Anna och Romina, vi gàr in, jag har ju àntligen hittat en sòt kille till nàgon av dom.

Nàr vi kommer in sà sitter den stora "damen" i norskens knà, och 20minuter senare gàr de ut ur klubben, mot buskarna.
De kommer tillbaka efter ytterligare 20minuter och norskens sken var lite utmattat.
Jag àr inte sen med att fràga det jag misstànkte och sàklart hade jag ràtt.

Den dàr kvàllen tog jag med mig vad jag tànkte mig vara en oskuldsfull, dragspelspelande, fotbollsspelande norrman, och mòttte dagen efter i skolan en norrman som kommer att se lite annolunda ut i mina ògon.

Kortfattat, kul att han vàgade testa nàgonting nytt, sà snabbt.
Kànner mig lite delaktig i det hela eftersom jag tog med honom dit. Men mitt ansvar tog slut nàr damen satt i knàet pà honom. Ut i det fria, flyg fàgel flyg.