Isberg

jag vill hit, ska dit. gissa platsen!

Para hacer bien el amor hay que venir al sur

idag är det fredag, dags för yoga och kvällen är inte bestämd med det blir att hänga med kompis hoppas jag. Kanske dricka ett par glas vin och njuta av att snön har kommit tillbaka. Det snöar så fint ute just nu och jag önskar mig ett par decimeter.
Brandalarm igen, denna gång i vår byggnad. Kanada och deras brandalarm, under mina 6 månader här har jag upplevt mer brandalarm än under hela mitt liv. Tröttsamt, och folk verkar inte ta det på allvar utan stannar kvar inomhus så vad är meningen med att ha så känsliga brandalarm undrar jag.
Jag vill åka söderut, till San Diego och möta min vän och hans tjej. Detta är två underbara människor och sist vi träffades var det mycket trevligt. Hittar jag en billig flygbiljett så sticker jag snarast, har inget som hindrar mig.
Undrar om man kan få en skymt av Mexico, bakom murar och galler..

Underbara söndag

Är inte söndagar en sådan dag som brukar känns tung, jobbig, tråkig? I väntan på att helgen ska ta slut och jobbet eller studierna börja.
Jag har precis kommit på att det är söndagar som är en mycket bra dag att ägna åt sig själv. Själv gick jag på yoga vid halv tio, vid elva gick jag till Louge Laurier som ligger precis granne till mig. Jag har gått förbi det här huset i många veckor nu, och undrat vad det är för skumt därinne. Ser nästan ut som en porrklubb. Men idag fick jag se hur folk strömmade in, och är det någon gång i livet man ska följa strömmen så är det för att finna god mat på en plats man är relativt ny till. Där maten är god, där brukar folk köa.
Jag ångrar inte att jag åt mig söndagslunch/frukost där, Päron och getostsallad med San Pellegrino-vatten. Jag satt och lyssnade på en konversation mellan tre personer samtidigt som jag läste en tidning och jag insåg att ibland är det ganska trevligt att gå ut för att äta på egen hand. Speciellt om det är på ett ställe där man tillåts sitta två timmar i lugn och ro.
päronsallad
Ursäkta, jag hann inte ta kort på hela salladen, var tvungen att äta först. Päronen är inlagda i någon form av svag ättika, stjärnanis, och antagligen mer kryddor som inte gick att urskilja. Supergott päron som restaurangägarens mamma har lagt in.
Yogan var för övrigt toppen, vi har en riktig yogalokal med mysig belysning, lagom varmt och jättebra lärare. Gymmet kostar ju fanatiskt mycket, så då ska det väl vara toppen också.
Livskvalité!

Vart tog vintern vägen?

En kanadensk älg
Jag undrar vart vintern tog vägen. I över en vecka har vi haft uppåt 12 grader plus här, det mesta av snön har smält, fast går man ner till floden är det som om en glaciär ligger kvar i fåran. Det ska egentligen vara svinkallt den här tiden på året. Visserligen har vi väderfenomenet Chinook, det är varma vindar från bergen. Hur kommer dessa vindar från bergen? jo jag tror det är så att när blöt och kall luft kommer från Stilla havet och når bergen omvandlas detta till torr och varm luft. En Chinook har både för och nackdelar, fördelen är värmen, nackdelen är att det blåser, orkanvindar ibland och jag vill inte landa då en Chinook slår till som värst. Då kan det gå såhär: http://www.youtube.com/watch?v=mneDbYYHfGM
Men för det mesta är det ganska bra med Chinook, då slipper vi ha -30 grader 1 månad i sträck.
En Chinook-båge