Moules et frites i Belgien

Är i Hemel Hempstead, ätit gott och kommer sova gott i sköna sängar. imorgon väntar musslor i Belgien och en natt i Hamm. Är trött och känner att jag kanske har en förkylning på gång eller så är det svininfluensan. den har tydligen smittat 100 000 britter senaste veckan. Dom säger att den inte är så farlig, får väl se hur det  blir med den om jag nu fått den.

På måndag hemma i Örebro igen och jag längtar hem som sällan förr.


Whisky, slott och Highlands



Orten dar vi bor, Pitlochry


Idag ska vi till ett slott och sen till ett destilleri, imorgon till Highlands och loch Ness.

Har en jattebra resa och grupp som ar glada och pigga, igar pa pubrundan trodde jag det skulle ta slut i baren och i morse vid frukosten var alla nojda over gardagens skotska pubafton, det kanns alltid bra att hora nar folket ar noja.

Pa mandag kvall kommer jag antligen hem till Orebro. Onsdag ska jag bjuda en trevlig kille, snygg ar han ocksa, pa Haggis och whisky hemma hos mig, torsdag blir det dragshow med en trevlig kvinna som fyller ar, vi ska fira henne med buller och brak och glitter och champagne.

Har cirka 18 dagar hemma fran och med nasta vecka, kommer njuta av min ledighet och bara ha det skont, kanske bada i nagon skogssjo och mysa framfor en film med lite vin och ost nagra kvallar.



fest pa rummet fast jag inte borde ha varit där

Trött men det gar inte att sova... Kom till hotellet vid 21-tiden och gick igenom London med Marie senare, natten mellan fredag och lördag satt jag och nagra till i Adams rum och pratade och drack vin fram till 01:30, sen var det dags att stiga upp 05:45 för att göra mig klar till resan, pigg och glad. Ett bevis pa att jag inte är gammal riktigt än...
Hoppas jag somnar snart, behover nagon dag snart en riktigt lang skön natt, i alla fall en skön natt vore gott.

Tyskland hälsar till Sverige...


Skottland nästa

Mot Skottland, där finns inget bredband och inga möjligheter till att kolla internet. En start pa mitt nya liv?
Ser väldigt fram emot söndag kväll nästa vecka i Malmö, du vet varför och vem du är! :)

Just nu sitter jag i Ratingen, inget glamouröst utan en byggnad precis vid ett motorvägskors men dom har lite gratis internet i alla fall.
Imorgon i London igen men bara för en natt, sen mandag kväll äntligen i Skottland.



Westfield

Idag besokte jag Englands storsta shoppingcenter, Westfield fran 2008.
Det var fruktansvart stort med en yta pa 150 000 kvadratmeter och 270 st butiker... jag gick dit, at lunch och akte hem.
Var nog bland det trakigaste i hela London, ingen kansla och ingen atmosfar. Dessutom hade halften av butikerna elfel sa dom var stangda. Jag kopte ingenting mera an lunch.
Nu ar det 3 timmar kvar tills vi ska aka mot Sverige. Jag ska snart upp pa rummet och packa det sista. Ringde och pratade med min chauffor som jag ska ha till Skottland pa lordag och han verkade trevlig och bra.
Undra om han ocksa vill ata indiskt och japanskt? Det finns ju iofs inte sa mycket tid till det nar vi ar i Skottland.


Westfield. vaster om Notting Hill

sista dagen i London

I natt har jag verkligen fatt sova ordentligt, nu ska jag bege mig ut nagra timmar pa stan och shoppa, horde talas om ett nytt gigantiskt shoppingcenter vid Shepherds Bush, ska nog testa det idag.... alltid for lite fritid i London tyvarr.

I natt blir det tunnel under kanalen och dundrande motorvagar genom Belgien, passerar Gent i natt igen.

Imorgon blir det frukost och lunch i Tyskland och middag i Sverige. Pa lordag frukost i Sverige, lunch och middag i Tyskland.... undrar ni nu varfor jag vaknar upp pa natterna och undrar vart jag ar?


Japanskt ikvall

Ikvall at vi japanskt, supergott men det indiska ar nog lite battre, mera smakupplevelse.

Imorgon ar jag helt ledig fram till kl. 17:15, sen kl 18 lamnar vi London, men jag kommer ju igen pa sondag eftermiddag hit, bara for en natt dock

Imorgon har jag just inga planer, ga i affarer, shoppa och ata nagot gott, kanske sushi...
Museum, det ar for fint vader for det och sa har ju sommarrean borjat, nu med 70procent i rea!
Jag behover egentligen inget mera an lite tid, men det gar inte att kopa for pengar tyvarr.

Idag fick jag ett sms fran en van som berattade om sin mysiga vardag, att bara vara hemma och ta det lugnt, det langtar jag efter just nu. Aka till narbelagen strand, sola lite, bada lite och sen bara ha en skon kvall. Detta far nagon gora med mig nar jag kommer hem. Vem kanner att det skulle locka?


Mme Tussauds

Kom just hem fran Windsor, som vanligt ett mycket trevligt stalle och sa har jag kopt parfym till Els-Marie, hon bestaller nastan nagot varje gang jag aker och det ar kul att handla at andra, kopte aven lite duschtvalar till mig sjalv sa jag klarar mig i vinter och alltid kommer lukta gott. Det dar med att lukta gott ar valdigt viktigt for mig. Det vet ni som kanner mig.

Snart ska vi ivag till Mme Tussauds och kolla pa vaxdockorna, sen ikvall blir det middag, troligtvis japanskt med chaufforerna, jag ska skriva mer om vad det blev for god mat sen.

Sitter och tanker pa livet, har haft en sadan dag dar min framtid kommer upp i huvudet... massor med olika varianter av hur mitt liv ser ut om fem ar fran nu.
 n sak ar saker, for 5 ar sedan trodde jag inte jag skulle bo i Orebro, jag skulle ju bo i London och leva lyxlivet men jag ar sa nojd med att bo i Orebro, nara goda vanner och familjen, back to the roots.


Pizzeria italiana

Sitter pa ett internetcafe efter en helkvall med Lauren. Forst pizza och vin, sen pub med ol och drinkar... hon maste hem sa jag lamnade henne vid puben och gick till detta stalle, nr 2 med arabisk touch.
Verkligen helkvall, pratade om allt fran botox till mannen i vara liv till  familjen och framtiden. Det ar inte latt att vara reseledare men det ar heller inte latt att vara plastikkirurg, kom fram till att det finns liknande saker i vara jobb. allra mest tidspressen.

Harligt att ses, vi brukar vanligtvis ses 1 gang per ar men kom fram till att det inte far ta lika lang tid till nasta gang.

Imorgon ska jag till Windsor... nu vantar jag pa att Lauren ska maila mig en bild pa oss tva sa lagger jag upp den pa bloggen.

kram god natt!

Efter ansiktsbehandling

Just klar med ansiktsbehandlingen pa valentinos www.valentinohair.com. Spenderat 124pund pa produkter och behandlingen och det var vart varenda pund! Snacka om att jag kanner mig ren och frasch, och lite rodmosig i ansiktet, efter mina harda festdagar hemma. Nu ska jag snart mota Lauren och vi ska ata var arliga middag som jag forsoker klamma in mellan guidningar och ansiktsbehandlingar och hon mellan kirurgiska ingrepp och festivaler. Berattar mera sen, nu maste jag dra, kan inte lata kirurgen vanta...


MAT



Ikv'all har jag och mina chaufforer atit indisk mat, det var sadana tallrikar som pa bilden med massa spannande tillbehor och saucer... nu ar jag riktigt filled up.. har nattat chaufforerna och sitter vid internet och skriver om dagen. Kul nar dom will prova nagot nytt ibland.
Imorgon ska vi till Greenwich!

Antligen i London med arabisk touch

Natten var kort, nastan utan somn... ni som gjort denna resa vet precis vad jag pratar om... Lamnade Bremen 18:15 och kom fram till farjelagret 03:20 och var i London lokal tid 07:30, efter det stadsrundtur fran 08:00 till 11:15, ja jag vet det ar inte sa langt som det borde vara men det var verkligen inte mycket trafik i stan..
Nu ledig fram tills imorgon, ingen ville med pa pubrundan och samma sak imorgon kvall sa ville heller inget med... imorgon kvall ska jag traffa Lauren, plastikkirurgen, for en sakerligen trevlig middag men innan dess ska jag pa ansiktsbehandling uppe i Kensington, ikvall ska jag och chaufforerna ata middag, dom ar oppna for allt sa jag funderar pa om vi ska ata japanskt eller indiskt.
Sitter pa ett internetcafe med arabisk musik och i affaren brevid kan man bara kopa palestinasjalar.. undra om det finns baklava nagonstans?

Salam eller Shalom eller vad dom sager, jag sager PACE som pa italienska.

Tyck lite synd om mig då



Sitter just nu på hotellet i Malmö, Jonas bögpappabloggen, berättade att det var wonk i Malmö ikväll hur han nu visste det, hade inte ens jag tänkt på. Det hade väl varit kul att gå på om det inte vore för att jag ska upp 06:00 imorgon, duscha och kamma håret och sätta på mig det snällaste och vackraste leende jag har, ett första gott intryck ger så mycket.

På måndag morgon anländer vi till London men innan dess så ska vi ha åkt färja mitt i natten, förhoppningsvis missar vi inte den som går 04.20 på morgonen, då är det tidig frukost som gäller.
Innan dess ska vi ha gjort ett besök i Bremen med middag och ett nattstop för att borsta tänderna.
Genom Belgien far vi mitt i natten, någon gång ska jag hälsa på min kompis Karel där, och inte bara passera utanför på motorvägen förbi Gent.
Så nu behöver jag lite medlidande för den långa natten med väldigt lite sömn, annars är det inte ett dugg synd om mig.

Tänker tillbaka på dom 12 dagarna jag haft hemma, det har hänt grejer, jag som trodde det skulle bli en lugn semester hemma i Örebro blev snarare något som liknar Ibiza light.

Hoppas alla vänner i Örebro arrangerar en stor fest tills jag kommer hem, längtar redan efter party!! Vem har en stor gräsmatta??? Pappa har partytälten...

Snart dags för Great Brit

Snart dags att resa bort, först London och sen Skottland, och jag vet inte hur mycket tid jag kommer ha över för att vara inloggad men det finns nästan alltid lite tidsluckor och ett internetcafé i närheten. I London finns det alltid något litet ställe att kunna logga in på men i Skottland går det knappt att ringa på telefonen. Fast där kommer jag ha fullt upp från morgon till kväll med att jobba och ta hand om gästerna.
Mitt jobb, jag är så glad över mitt jobb, men jag vet att många och inte bara jag brukar känna hur vi blir trötta efter ett par månader ute i Europa, det händer saker som knappast boostar energin utan snarare tar den ifrån en. Ett litet busshaveri och jätteförsening är ett exempel på något som gör mig dödsslut.
Alla glada gäster, alla kramar och tackord,m glädje och stolthet över att göra ett bra jobb, därför jobbar jag fortfarande med detta utslitande men glädjande jobb. Ångrar inte en sekund att jag åkte ner till Malmö och gick kursen för sådär 5 år sedan.

Kommer hem i början på augusti, då kan festen börja igen, fram tills dess blir det lugnt, endast en och annan whisky till haggisen i Skottland!!!



Sammanträffande på Frimis, jag och Johanna festar

film och macka

Ikväll kommer exet över på lite macka och  film, ska bli kul att ses igen och snacka över livet.
Vi har ju otroligt sjukt liknande humor, har lätt för att skämta och umgås måste vi ju kunna få göra fast vi inte är ihop


Det gamla paret på öl och upplevelseresa till Berlin oktober 2008



Där vi mötte den gamla citronmuffin som alltid vet vart man ska gå för att få bra kaffe, kakor och mat! Henne träffar jag allt för sällan.
Btw. David var ju här i veckan och hälsade på, honom träffar jag också allt för sällan men han kanske ska börja jobba i Örebro så det kanske blir oftare då.

Dragshow, vitt vin och öl



Ja det blev vin igår, innan fashion pack på strömpis. Gustav i bakgrunden i mitt vardagsrum. Gott vitt vin gjort på röda druvor från Ticino i Schweiz. Sen blev det massa öl på strömpis, Paula mötte upp och drack med oss under showen.
Det blev en tidig kväll men väldigt rolig, många gamla bekanta att snacka med. Idag är jag otroligt seg, fick lite förmiddagsbeök och det var knappt så kaffe smakade gott.
NU måste jag ta mig i kragen och packa väskorna inför jobbet. Kommer hem i början av augusti.

Sushi



Tordag är sushidag, äntligen fick jag och Niklas ses för en sushilunch som vi brukar göra några gånger per år. Uppdatera och skvallra om det senaste som hänt i våra liv.
När jag kommer hem, pratade i telefonen, så slängde jag mig i sängen och brak sa det så gick det ena sängbenet ur skruven, försökte få in den igen men det verkar som om hålet där skruven suttit är helt utslitet...
Vad ska jag säga, dags att skaffa mig en ny säng eller lära mig att ligga stilla...

Pata Negra



I morse blev det Pata Negra till  frukost, skinka gjord på grisar av en speciell ras som bara äter ekollon till frukost, lunch och middag. Skinkan slår parmaskinka med hästlängder... även i pris.
Men så gott det är, tänk att kunna unna och götta sig lite, en behöver det. som Tabita skulle ha sagt. Men hennes vardagslyx består nog inte av Pata Negra.

Skenan

Det är så mysigt, tredje natten som jag sover med bettskenan. Smakar plast i munnen varje gång jag vaknar.
Måste testa detta nu, jag gnisslar tydligen tänder, och det sliter ut dom så om jag inte förebygger med skenan skadas dom efter många års gnisslande.
Det är som ni förstår riktigt sexigt att ha den på sig under natten. Alltid är det väl någon som tänder på det.



Om några timmar ska jag äta sushilunch med en kompis som jag inte träffat på flera månader. Längtar till båda!

April - juli 2009



Åka minitåg måste man göra i dett lilla Furstemdömet.....




Liechtenstein. Där största huset, till vänster i bild,ägs av fursten Hans Adam II och vinet han gör kostar 150kr för en flaska.
Sen tar man minitåget till den fantastiska staden...........



Paris. Där jag kollade ett nytt kvarter som jag inte besökt tidigare.

För att komplicera detta åker man återigen från Paris till Alperna och.........



Lugano där man kan bestiga San Salvatore (med hjälp av bergbana såklart) 600meter i fallhöjd till sjön. Det är 2 gånger Eiffeltornet som känns som en pyttestaty brevid detta berg.
Från Lugano är det inte lång till Bergamo men jag åkte hemåt innan jag kom dit...



I Bergamo var det varmt, 35 grader och alla var trötta men jag gick trots det upp i ett torn för att beskåda utsikten och för att kunna ta en fin bild.

När man kommer hem från...............




Skottland och alla är nöjda är det bussfoto i gruppen
men bilden nedanför visar en händelse före ovanstående bild, en härlig dag i Highlands på min födelsedag.




Dock började resanorna i år med Italien över alperna med denna vackra bild tagen en tidig morgon på väg hem från....



Toscana där det finns en kärleksgata.

toscana


Vill avsluta med att säga att det varit otroligt lärorikt och trevligt på alla dessa resor, fick även 12 dagar hemma som snart kommit till ända men om cirka 18 dagar väntar åter några dagar ledigt för att vila och slappa och träffa vänner och familj igen.