läkarutbildning

Örebro universitet har fått läkarutbildning och alla hurrar och är glada. Detta är enbart en fråga om prestige att ha en läkarutbildning i Örebro. Det handlar om att Örebro universitet vill bli  världsledande men vilket universitet vill inte bli det?
Tycker dom borde förbättra dom utbildningarna som redan existerar, så som ekonomiutbildningen som ärligt talat var sämre än jag någonsin varit med om vad gäller utbildningar.
Kulturgeografin är bättre, både som ämne och vad gäller pedagogik samt brinnande intresse av att dela med sig bland lärarna. Visst är studier på egen hand och man måste vilja lära sig men om det vore så enkelt att lära sig helt själv skulle väl alla läsa på distans, eller? man måste få ha någon att bolla med, seminarium att diskutera och få saker förklarat för sig. Skillnaden visar sig i betygen, U i företagsekonomi eller VG i politisk geografi, det handlar både om mina intressen men också om lärandesättet.
Vi i kulturgeografin har mindre föreläsningar om vi har en person med högre rang som föreläser. Professor innebär mindre tid medan doktorand innebär mera tid för oss. Beklagligt att pengarna inte räcker för lite mer tid, det känns som pengarna lagts på att få hit läkarutbildningen. Jag vill inte ens veta hur mycket pengar som satsas på detta, då skulle jag nog bara bli arg.

Sen har vi luncher på universitetet, varför är dom inte subventionerade så som i Italien där en lunch går på cirka 30 kr vid exempelvis Pisas universitet, på Örebro universitet får marknadskrafterna styra och 60 spänn för en lunch är inget konstigt alls. Vi studenter är ju kända för att ha god ekonomi, men det finns ingen som driver denna fråga, några har dock drivit en fråga om att få kaffet billigare. Just nu kostar en kopp kaffe 12 kronor och det är väl inte så farligt om man på stan för betala det dubbla men så smakar det därefter, blaskigt och smaklöst. enligt mig är det kaffet endast värt den halva summan.

Skål och glad påsk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback