Cancer Självmord och Jag

Monsieur Charles
Jag i Italien maj 2007, fotograf Henrik

Sitter hemma i trädgården, det är bra med trådlöst bredband.
Solen skiner och det är sådär kyligt varmt som det bara blir på våren. Ja det är vår nu, solen är sen i säng, så är även vi människor. Luften är frisk, bladen ljusgröna, från Italien upp i Alperna ända till Sverige är det vår.

Men det är mycket som sker när våren kommer, känslor rycker i oss vinterns sista trötthet slår till. Längtan efter semester för många.

Vissa längar efter att få dö, så som grannen bara några hus bort, som tog sitt liv för snart en månad sedan. Jag finner ingen ursäkt, varken för henne eller för de som klandrar henne. Vi bestämmer rätt mycket över våra egna liv trots allt. Ville hon inte leva, vem kunde hindra henne. Det är synd om hennes familj som står vid sidan om och får fortsätta leva utan henne.

Morfar har fått cancer och väntar på besked om hur mycket det är, kanske går det att leva med, eller så är det bara ett par månader kvar ingen vet.

Skrev nyss att vi bestämmer över våra egna liv, till viss mån stämmer det. Men vi kan inte bestämma om vi verkligen vill leva, det är lättare att dö än att hålla sig vid liv. Är  det inte så?

Kommentarer
Postat av: citronmuffin

å men sötnos. det var ingen bra stämning du kommit tillbaka till. hoppas att din morfar kan bli bra igen, annars får du ta hand om honom och visa all din kärlek, innan det är för sent. tänker på dig. pusspuss.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback